English (United Kingdom)
Kutatás Pályázati projektek

Többfunkciós betegágy kifejlesztése

 

Cím:

Ültető-fektető többfunkciós elektromos betegágy kifejlesztése

Időszak:

2013-2015

Program:

GOP

Azonosító:

GOP-2011-1.1.1

Támogatás:

60 MFt

Leírás:

A pályázati projekt célja egy olyan, betegágy kifejlesztése, amely lehetővé teszi a beteg teljes felültetését, kifordítását a hosszirányához képest merőleges helyzetbe.

A pályázati projekt célja egy olyan, kórházakban, szanatóriumokban, rehabilitációs intézetekben, idősek otthonában és otthon is egyaránt használható, saját ötleten alapuló elektromos működtetésű betegágy kifejlesztése, amely lehetővé teszi a beteg teljes felültetését, illetve az ágy kifordítását a hosszirányához képest merőleges helyzetbe. Mindehhez sok egyéb, jelenleg is használatos szolgáltatást is tudna biztosítani.

Az ágy elemeinek döntése és a kifordítás motorosan, távirányítóval vezérelhető módon valósul meg.

Medico HP Medico HP

Az általunk tervezett betegágy technikailag segítené az ápolás sokszor fizikailag is nehéz munkáját, ami nemegyszer a betegnek is gyötrelemmel jár. Valamint a tartósan ágyhoz kötött beteg a fal mellé vagy a sarokba tolt betegágyon egész nap a plafont nézi, és ha állapota, vagy az ágy technikai megoldásai lehetővé teszik, akkor esetleg fél-ülő helyzetben pozicionálható. Pszichésen hatalmas változást jelentene a tartósan ágyhoz kötött betegeknek, ha teljes ülő helyzetbe kerülhetnének, így megszűnne az ágyhoz kötöttséggel járó kirekesztettség érzés is.

 

Betegágy hirdetőtábla Betegágy hirdetőtábla

Projektlogo Projektlogo

Általános információk

Anyaintézmény:
Debreceni Egyetem ÁOK Ortopédiai Tanszék

Cím:
H-4032 Debrecen
Nagyerdei krt. 98.

Telefon:
+36 52 411 717/56983

Fax:
+36 52 255 814

E-mail:
biomech@med.unideb.hu

Web:
www.biomech.med.unideb.hu